120g de unt la temperatura camerei 200g zahăr brun (se poate folosi şi zahăr alb, dar vor fi mai dulci) 2 ouă 250g făină 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1/2 linguriţă de sare 70-100g de nuci marunţite 3 banane şi încă o jumătate pentru decor (opţional) 1 lingură de zahăr pudră (opţional)
Se încinge cuptorul la 180C. Untul şi zahărul se bat împreună până se obţine o consistenţă cremoasă. Poţi folosi o spatulă, mixerul sau robotul de bucătărie. Treptat, se încorporeaza în amestec cele două ouă. Într-un bol separat se amestecă făina, sarea şi bicarbonatul de sodiu. Se pasează cele trei banane până se obţine un piure. Această operaţiune o poţi face fie cu furculiţa, fie într-un blender ori un robot. Făina se încorporează în amestecul de zahăr, unt şi ou. Se adaugă nucile şi bananele şi se mixează până se obţine un aluat omogen. O tavă de brioşe se unge cu unt sau în lăcaşurile respective se aşază hârtii speciale. Se toarnă compoziţia în formele de brioşe. Jumătatea de banană se taie în 12 felii, care se aşază deasupra brioşelor, apoi se pudrează cu zahăr. Se dau brioşele la cuptor timp de 30 de minute, până sunt crescute şi aurii. Le poţi testa cu o scobitoare – dacă aceasta iese curată, brioşele sunt coapte.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.