Cum facem prăjitura Prăjitura Prințesa Diana Ingrediente blat de vanilie:
3 ouă 3 linguri de zahăr tos 2 linguri de ulei vegetal 3 linguri de lapte cu 3,5% grăsime 5 linguri de făină tip 000 Un praf de sare Ingrediente blatul cu cacao:
3 ouă 4 linguri de zahăr tos 2 linguri de ulei vegetal 3 linguri cu lapte 2 linguri rase cu cacao de bună calitate 4 linguri de făină tip 000 Un praf de sare Ingrediente pentru blatul de bezea cu nuca:
3 albușuri 3 linguri cu zahăr tos 2 linguri cu făină albă tip 000 3 linguri nucă macinată Un praf de sare Ingrediente pentru sirop:
150 ml apă 70 g zahăr tos 1 lingură esență de vanilie Coaja răzuită de la o lămâie Ingrediente pentru crema de vanilie:
600 ml lapte cu 3.5% grăsime 60 g amidon alimentar 100 g zahăr tos 1 lingură extract de vanilie 3 gălbenușuri 120 g unt cu minim 82% grăsime Ingrediente pentru crema de brânză:
150 ml smântână pentru frișcă cu 35% grăsime 300 g de cremă de brânză Philadelphia sau mascarpone 100 g zahăr pudră Prăjitura Prințesa Diana, un desert festiv de zile mari! Mod de preparare pentru blatul de vanilie:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de 20/28 cm sau punem într-o formă dreptunghiulară de aceeași dimensiune și ea cu fundul tapetat.
Separăm ouăle. Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul, până obținem o compoziție omogenă.
Prăjitura Prințesa Diana Albușurile le mixăm la viteza mare cu sarea, până lasă valuri la suprafață asemeni unei zăpezi moi, adăugăm treptat zahărul și mixăm până obținem o spumă fermă, lucioasă și zahărul este topit complet.
Baterea albușurilor Adaugăm gălbenușurile și mai mixăm un pic până la omogenizare la viteză mică.
Încorporarea gălbenușurilor Încorporăm laptele și amestecăm ușor.
Adăugarea laptelui Adăugăm făina în 2 tranșe și amestecăm cu o spatulă cu mișcări ușoare de jos in sus.
Încorporarea fainii Turnăm compoziția în tava tapetată. Coacem blatul timp de 13-14 minute sau până trece testul scobitorii.
Blat vanilie Mod de preparare pentru blatul cu cacao:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de 20/28 cm sau punem într-o formă dreptunghiulară de aceeași dimensiune și ea cu fundul tapetat.
Cernem făina cu cacaua într-un castron și le dăm deoparte.
Separăm ouăle. Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul, până obținem o compoziție omogenă.
Prăjitura Prințesa Diana Albușurile le mixăm la viteza mare cu sarea, până lasă valuri la suprafață asemeni unei zăpezi moi, adăugăm treptat zahărul și mixăm până obținem o spumă fermă, lucioasă și zahărul este topit complet.
Baterea albușurilor Adaugăm gălbenușurile și mai mixăm un pic până la omogenizare la viteză mică.
Încorporarea gălbenușurilor Încorporăm laptele și amestecăm ușor.
Adăugăm compoziția de făină cu cacao în 2 tranșe și amestecăm cu o spatulă cu mișcări ușoare de jos in sus.
Încorporarea făinii Turnăm compoziția în tava tapetată. Coacem blatul timp de 13-14 minute sau până trece testul scobitorii.
Blat cacao Mod de preparare pentru blatul cu nucă:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de 20/28 cm sau punem într-o formă dreptunghiulară de aceeași dimensiune și ea cu fundul tapetat.
Cernem făina și o amestecăm cu nuca într-un castron și le dăm deoparte.
Amestecarea nucii Albușurile le mixăm la viteza mare cu sarea, până lasă valuri la suprafață asemeni unei zăpezi moi, adăugăm treptat zahărul și mixăm până obținem o spumă fermă, lucioasă și zahărul este topit complet.
Baterea albușurilor Adăugăm compoziția de făină cu nucă în 2 tranșe și amestecăm cu o spatulă cu mișcări ușoare de jos in sus.
Încorporarea nucii Turnăm compoziția în tava tapetată. Coacem blatul timp de 13-14 minute sau până trece testul scobitorii.
Blat cu nuca Mod de preparare pentru sirop:
Punem apa, zahărul, coaja de lămâie și esența de vanilie într-un ibric și dăm un clocot, după care o lăsăm să se răcească complet.
Pregătirea siropului Mod de preparare pentru crema de vanilie:
Amestecăm gălbenușurile cu amidonul și 100 ml lapte.
Pregătirea cremei de vanilie Cei 500 mililitri de lapte rămași împreună cu zahărul și extractul de vanilie le punem pe foc într-o cratiță cu fundul dublu.
Când începe să fiarbă, turnăm în fir subțire amestecul de gălbenușuri și amestecăm energic cu telul pentru a nu se forma cocoloașe.
Crema vanilie Când crema s-a îngroșat, reducem focul la minim și lăsăm să dea 1 clocot, acesta este semn că e fiartă.
Îndepărtăm de pe foc, adăugăm untul și amestecăm până la topirea completă a untului. Dăm la rece pentru o oră.
Încorporarea untului Mod de preparare pentru crema de brânză:
Într-un castron punem smântâna, zahărul pudră și crema de brânză. Mixăm cu ajutorul unui robot până se îngroașă și are o ținută stabilă pentru a umple un tort.
Crema de brânza
Asamblare:
La blatul de vanilie si la cel cu cacao eu am îndepărtat partea de deasupra, cea lipicioasă adică am răzuit partea de deasupra și cu această ocazie le-am și îndreptat. În acest fel se lipește mai bine crema și au o aderență mult mai bună. “Resturile” le-am pus cu 30 g de unt la cuptor și le-am lăsat pentru aproximativ 5-7 minute la 160 de grade, atât cât să se usuce. Exact ceea ce se vede în poză.
Îndepărtarea pârtii superioare Decorul Este un pic de lucru, dar merită efortul.
Punem blat de vanilie, însiropăm
Insiroparea blatului un strat din jumătate de cremă de vanilie
Umplerea blatului cu vanilie blatul cu cacao, însiropăm ,cremă de brânză
Crema brânza blat cacao
blatul cu nucă . cealaltă jumătate din crema de vanilie.
Umplerea blatului cu nuca La decor am folosit “resturile” de la decopertarea blaturilor.
Prăjitura Prințesa Diana Recomand ca prăjitura să stea câteva ore bune ( cel mai bine peste noapte ) la frigider, a doua zise va felia mai bine.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.