Tort trio ciocolata putin altfel
De data aceasta am amestecat putin straturile de mousse.
Ingrediente:
Blat:
1 ou,
50 ml ulei,
50 ml lapte,
50 ml apa fierbinte,
100 g zahăr,
80 g făină,
30 g cacao,
5 g praf de copt.
Mousse :
4 gălbenuşuri,
500 ml lapte,
100 g zahăr,
40 g amidon,
50g unt,
100 g ciocolată neagră,
100 g ciocolată cu lapte,
100 g ciocolată albă,
600 ml smantana pentru frisca
15 g gelatină,
60 ml apă rece. Pentru blat am mixat spuma oul cu zaharul, am adaugat uleiul, laptele si apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua. La final adaugam si apa fierbinte. Punem compozitia intr-o forma de tort (20cm) detasabila in care am pus hartie de copt si coacem 20-25 de minute la temperatura medie. Scoatem blatul si-l lasam la racit.
Pentru mousse punem intr-un vas galbenusurile, zaharul si amidonul si amestecam adaugand putin cate putin laptele.Punem vasul pe foc si fierbem pana se ingroase, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase.Luam vasul de pe foc si incorporam untul.
Impartim crema in 3 boluri si in fiecare bol punem cate un fel de ciocolata.Maruntim ciocolata inainte de a o adauga in boluri. Amestecam repede crema fierbinte cu fiecare fel de ciocolata pana se topeste ciocolata. Acoperim cu folie fiecare bol si lasam la racit.
Mixam smantana pentru frisca si apoi o impartim in trei.
Asezam blatul pe un platou si in jurul lui un inel de tort.In partea interioara am asezat folie de acetat care depasea peretii
inelului.Am pregatit tote cele 3 mousse uri. Punem 15 g de gelatina la hidratat in apa. Impartim frisca mixata in trei parti si o adaugam in cele trei boluri cu ciocolata. Incalzim putin gelatina si o impartim in cele trei boluri. Omogrnizam fiecare compozitie. Peste blat punem alternativ cele trei mousse uri, adica o treime din mousse ul de ciocolata neagra, o treime din cel de ciocolata cu lapte si o treime din cel cu ciocolata alba si tot asa pana terminam mousse urile. Introducem tortul la rece pentru cca o jumatate de ora, apoi adaugam glazura. Am pregatit glazura din 150g ciocolata, 100g frisca lichida si 50g unt. Am pus pe foc ciocolata si frisca pana s a topit apoi am adaugat untul moale. Am pus glazura peste tort si l-am lasat peste noapte la rece( nu congelator).
A doua zi am ornat tortul cu ornamente de ciocolata si zahar.