Oua 5 buc pt pandispan Zahar 180 g Plus zahar pentru crema - eu am pus 1 pahar, sa fie un dulce mediu - voi puneti dupa gust Faina alba calitate superioara 100 g pt pandispan Amidon alimentar 2 linguri pt pandispan Smantana 1 l Portocale 1 kg alegeti portocale de marime medie, dulci si fara samburi de preferat Esenta de vanilie 1 buc Gelatina 30 g
Preparati pandispanul dupa Reteta de pandispan. Il lasati minim 8 ore ca sa se patrunda si sa-l taiati mai repede. Sau preparati pandispanul dupa reteta dvs, sau il cumparat. Pentru a monta tortul folositi de preferat o tava adanca cu peretii detasabili. Asterneti atent tava cu folie alimentara de plastic, acoperiti bine si peretii si fundul. Taiati pandispanul in 2 jumatati - ar trebui sa iasa 2 foi cam de 1 cm grosime. Taiati un pic din margini, cam 1 cm imprejur, pentru a incadra bine pandispanul pe langa feliile de portocale si crema -masurati tava pe pandispan - taiati asa ca diametrul pandipsanului sa fie cam cu 1 -1.5 cm mai mic decat cela al tavii. Curatati portocalele, le taiati rondele cam de 1 cm grosime. Le alegeti pe cele mai frumoase si le aranjati frumos peste folia de plastic in tava. Gelatina o topiti in 100ml de apa calda spre fierbinte - aveti grija sa nu o fierbeti, isi pierde din calitati la fierbere. Zaharul se amesteca cu smantana si esenta de vanilie - bateti putin cu mixerul ca sa topiti complet zaharul. Apoi adaugati gelatina dizolvata, amestecati bine sa uniformizati crema. Turnati 1/3 din crema peste portocalele din tava - atent cu o lingura mai impingeti din crema pe langa marginile portocalelor sa acopere bine toata suprafata si toata gaurile. Puneti peste crema prima foaie de pandispan - optional o puteti insiropa cu putin suc de portocale sau ceai cu lamaie. Turnati mai mult de jumatate din crema ramasa peste pandispan. La fel optional puteti sa mai adaugati aici niste portocale taiate cubulete. Peste crema puneti cealalta foaie de pandispan - la fe o puteti insiropa cu suc sau ceai de lamaie. Turnati restul de crema peste foia de pandispan, acoperiti totul cu folie si puneti tava la frigider pentru 4-5 ore, sa se intareasca bine crema. Mai bine peste noapte, sa fie sigur totul prins. Dupa acest timp, scoateti folia, peretii tavii si atent rasturnati tortul pe un platou.
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.