Pentru blat(tava cu diametrul de 24 cm): 250 g biscuiti 200 g nuci pecan 150 g unt 50 g zahar brun coaja de la o portocala Pentru crema: 300 g ciocolata amaruie 120 ml frisca lichida 100 g unt 2 galbenusuri 2 linguri amaretto Pentru glazura: 200 g zahar 100 g unt 200 ml frisca lichida fulgi de migdale
Mod de preparare
Pentru blat, se sfarama biscuitii si se amesteca cu nucile prajite si pisate fin, se adauga zaharul, coaja rasa de portocala, untul si se omogenizeaza bine totul.
Se pune compozitia rezultata in tava si se preseaza bine, apoi se da la frigider pentru 10 minute.
Pentru crema, se topeste ciocolata in frisca lichida, se adauga untul si se omogenizeaza bine, apoi se adauga si galbenusurile, iar la final amaretto.
Se obtine o crema usor lipicioasa, care se intinde peste blatul de biscuiti si se da din nou tava la frigider, pentru aproximativ doua ore.
Pentru glazura de caramel, se pune zaharul la caramelizat, apoi se adauga frisca lichida, se lasa sa se topeasca tot zaharul si se adauga untul, se amesteca bine si se intinde fierbinte peste prajitura.
Se da din nou prajitura la rece pana cand se intareste glazura si se presara fulgi de migdale pe deasupra.Sfatul meu pentru a se desface prajitura frumos de pe peretii tavii, este de a pudra peretii cu zahar, inainte de a aseza prajitura in tava.
13620823_304117209924707_2045871046716253146_n
13626451_304117156591379_493453527542781373_n
13626589_304117153258046_4331907419190724856_n
13690856_304117213258040_4744539705152410985_n
13626451_304117156591379_493453527542781373_n
13626451_304117156591379_493453527542781373_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.