Pentru blat: 3 oua 3 linguri zahar 2 linguri ulei 3 linguri faina coaja de lamaie Finesse un varf cutit praf de copt Pentru umplutura: ~1 kg mere zahar dupa gust 1 lingura ulei scortisoara pudra, dupa gust Pentru decor: 200 ml smantana pentru frisca 150 g crema de branza Almette 2 linguri zahar pudra esenta de vanilie Pentru caramel: 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare Prajitura rasturnata cu mere:
Vom prepara mai intai umplutura de mere pentru prajitura.
Merele rase pe razatoarea cu ochiuri mari se pun intr-o cratita si se amesteca apoi cu ulei, zahar si scortisoara pudra dupa gust. Se pun pe foc mic si amestecand din cand in cand se fierb pana scade toata zeama lasata de mere. Se da cratita deoparte si se lasa sa se racoareasca, amestecand din cand in cand.
Cat timp merele se racesc preparam si blatul:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si coaja de lamaie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.
Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.
Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.
Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt intindem in strat subtire si uniform zaharul pentru caramel. Dam la cuptor la foc mare pentru cateva minute, pana zaharul se caramelizeaza. Scoatem tava din cuptor si lasam putin sa se raceasca, pana se intaresc caramelul. Punem merele calite deasupra caramelului, intindem si nivelam, apoi acoperim cu compozitia pentru blat.
Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul se rumeneste usor.
Prajitura se rastoarna pe un platou, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.
Pentru decor, bate smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Adauga apoi zaharul pudra, crema de branza si esenta de vanilie dupa gust. Mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa si poate fi spritata peste prajitura rasturnata cu mere
prajitura-cu-mere-si-frisca-5
prajitura-cu-mere-si-frisca-5
prajitura-cu-mere-si-frisca-5
prajitura-cu-mere-si-frisca-5
prajitura-cu-mere-si-frisca-5
prajitura-cu-mere-si-frisca-5
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.