300 g de făină 1 linguriță de drojdie uscată ½ linguriță de sare ¼ pahar de zahăr 1 ou 2 linguri de ulei 120 ml de apă călduță
Notă: 1 pahar = 200 ml
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ ȘI DECOR
100 g de unt moale umplutură după preferințe (vișine conservate, dovleac ras+zahăr+scorțișoară, mere etc.) zahăr pudră
MOD DE PREPARARE
Puneți în vasul mixerului ingredientele uscate (făina, drojdia, sarea și zahărul) și amestecați-le. Adăugați celelalte ingrediente și amestecați-le inițial cu o lingură, apoi folosiți „cârligul” mixerului pentru a frământa aluatul. Frământați aproximativ 10 minute, până devine elastic. Aluatul trebuie să fie moale, nelipicios și să se desprindă ușor de pe vas și mână. Ungeți cu ulei fundul și pereții unui alt vas și puneți în el aluatul sub formă de minge (ungeți și aluatul cu puțin ulei). Acoperiți-l cu o folie alimentară, unsă cu ulei pe partea dinspre aluat și lăsați-l la dospit, la loc cald, fără curenți de aer, până își dublează volumul. Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Împărțiți aluatul dospit în 4 părți egale. Ungeți masa cu ulei și întindeți, o parte din aluat, într-o foaie foarte subțire sub formă de dreptunghi. Ungeți generos foaia cu untul moale. Adăugați umplutura pe marginea mai lungă a foii dreptunghiulare și rulați-o pe lungime, obținând astfel un șnur subțire. Dați-i apoi formă de melc (spirală). Repetați procedeul și cu celelalte bucăți de aluat. Puneți „melcii” de aluat pe tavă și ungeți-i cu puțin ulei. Lăsați-i la dospit încă 30-40 de minute. Preîncălziți cuptorul până la 180 de grade. Coaceți aproximativ 20 de minute, până se rumenesc. Presărați ensaimadas cu zahăr pudră și așezați-le pe un grătar să se răcească.
10959833_614104458690276_9032068703504933105_n
10959833_614104458690276_9032068703504933105_n
10959833_614104458690276_9032068703504933105_n
10959833_614104458690276_9032068703504933105_n
10959833_614104458690276_9032068703504933105_n
10959833_614104458690276_9032068703504933105_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.