mere
2 linguri zahar de pus peste mere
4 linguri zahar pestru caramel
7 lingurite de dulceata de capsuni
Blat: 4 oua, 75 gr zahar, 75 gr faina, 1 praf de copt
Se face caramel din zahar cu 2 linguri apa si se toarna uniform intr-o tava de tort. Merele se curata de coaja ,se scot samburii si se pun in tava acoperind toata tava. In gaurile merelor se pune dulceata de capsuni si se pudreaza merele cu zahar. Se baga la cuptor 200 grade pana merele sunt coapte si moi. Cat timp merele sunt la cuptor se prepara blatul : Se separa ouale, albusurile se bat spuma , iar galbenusurile se freaca cu zaharul si praful de copt.
Se adauga treptat albusul batut peste galbenusuri , se amesteca bine si se adauga treptat faina. Cand merele sunt coapte bine , se scot din cuptor si se toarna amestecul de oua cu faina si zahar care s-a preparat intre
timp.Se baga la cuptor inca 35-40 minute ,180 grade . Cand se scoate din cuptor se lasa cateva minute la racit si se intoarce pe un platou.