1 ou 2 linguri de lapte 150 g de zahăr 1 linguriță de bicarbonat de sodiu 3 linguri de miere 50 g de unt 2 linguri de cacao 400 g de făină (sau mai puțin)
INGREDIENTE PENTRU CREMĂ
500 ml de lapte 3 ouă 3 linguri cu vârf de făină 1 lingură cu vârf de amidon 1 pachețel de zahăr vanilat 150 g de zahăr 150 g de unt
MOD DE PREPARARE
Crema. Amestecați într-o cratiță (antiaderentă) toate ingredientele pentru cremă, cu excepția untului. Fierbeți crema la foc mic, amestecând continuu până se va îngroșa. Lăsați să se răcească la temperatura camerei. Aluatul. Amestecați într-o cratiță antiaderentă toate ingredientele pentru aluat, cu excepția făinii și cacao. Fierbeți aluatul la foc mic până își va mări masa, timp de 10-15 minute. Luați cratița de pe foc și adăugați 2 linguri de cacao. Amestecați. Adăugați făina și amestecați aluatul. La început aluatul va fi foarte moale. Lăsați-l să se răcească timp de 20-30 de minute și va deveni mai dur. Împărțiți aluatul în 5 părți. Întindeți bucățile de aluat sub formă de dreptunghi cu dimensiunile de 20*25 cm. Coaceți blaturile la 200 de grade timp de 5 minute. Deoarece blaturile sunt închise la culoare, nu veți observa când s-au rumenit, de aceea le coaceți timp de 5 minute, apoi în dependență de cuptor, veți observa dacă s-au copt sau mai trebuie ținute la cuptor încă 2-3 minute. Bateți untul și adăugați câte puțină cremă, bătând compoziția continuu. Ungeți cu cremă 4 blaturi. Așezați deasupra ultimul blat și acoperiți-l cu glazură caldă de ciocolată (am folosit 100 g de ciocolată și 1-2 linguri de ulei pe care le-am topit la bain-marie). Lăsați tortul peste noapte la îmbibat. Cel mai bine să țineți tortul la frigider timp de câteva ore, ca să poată fi porționat frumos. Tăiați dimineața marginile tortului cu un cuțit ascuțit și porționați-l, trasând deasupra câteva dungi de ciocolată cu lapte sau ciocolată albă.
s1-3
s7-1
s8-1
spartak
spartak
spartak
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.