500 g iaurt 2 oua 50 g unt ~ 300 g faina (2 cani) 50 g zahar 1 lingurita praf de copt 1 lingurita zahar vanilat
Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana compozitia devineca o crema. Turnam untul topit si iaurtul si omogenizam. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor. Dam compozitia la frigider pentru vreo jumatate de ora, timp in care vom pregati crema.
Pentru crema:
3galbenusuri 2 linguri cacao 100 g zahar 2 linguri lapte 100 g ciocolata amaruie 150 g unt
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Adaugam cacaoa, omogenizam, apoi “desfacem” cu laptele rece. Punem vasul la bain-marie si cand incepe sa se ingroase adaugam si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine, pana se topeste ciocolata, apoi adaugam untul lasat la temperatura camerei si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca. Coacem clatitele intr-o tigaie antiaderenta, de marimea dorita. Ungem fiecare clatita cu crema, in timp ce le suprapunem. Dam la rece pana se intareste crema, apoi se orneaza cu frisca si se portioneaza dupa dorinta.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.