Crema 700 ml lapte 50 grame amidon 160 grame zahar (dar puteti folosi si mai putin, pentru ca este foarte dulce) 8 grame zahar vanilinat esenta de vanilie
Blat
90 grame faina 120 grame zahar 4 oua 75 ml lapte 75 ml ulei 16 grame zahar vanilinat 10 grame praf de copt un praf de sare
Prima data se pregateste crema, amestecandu-se intr-o craticioara zaharul si amidonul, dupa care se toarna laptele rece. Se pune amestecul la foc mic, amestecandu-se continuu pana se ingroasa. Dupa ce se ia de pe foc se adauga zaharul vanilinat si esenta de vanilie. Pregatesc acum aluatul pentru aceasta prajitura si pentru inceput amestec faina cu praful de copt. Spumez albusurile cu un praf de sare. Separat mixez galbenusurile cu zaharul vanilinat si cu cel tos, pana cand galbenusurile capata un aspect cremos. Incorporez si uleiul treptat si apoi laptele. Adaug faina peste amestecul de galbenusuri. La final incorporez albusurile spuma, fara a amesteca prea tare. In tava (24 x 32 cm) am pus hartie de copt si am turnat jumatate din aluat si l-am pus la copt pentru 5 minute. Am scos tava din cuptor si am turnat crema pregatita anterior si am nivelat-o dupa care, torn restul aluatului, si incerc sa-l torn in mod egal pe toata suprafata. Reintroduc tava in cuptor si continui coacerea pana cand si blatul de deasupra se va coace si rumeni. Eu am copt prajitura la 130 grade C, in cuptorul electric. Intr-un cuptor cu gaze coaceti desertul cu cutorul setat pe treapta cea mai mica. Dupa ce se raceste o portionati si o pudrati cu zahar.
BG2_Prajitura cu crema de vanilie
BG2_Prajitura cu crema de vanilie
BG2_Prajitura cu crema de vanilie
BG2_Prajitura cu crema de vanilie
BG2_Prajitura cu crema de vanilie
BG2_Prajitura cu crema de vanilie
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.