500 g faina 350-400 ml apa un cub drojdie(25g) 2 linguri zahar o lingura untura solida (sau 2 linguri ulei) 1/2 lingurita sare
Pentru prajit: 1/2 l ulei
Punem drojdia la inmuiat in putina apa calduta. Intr-un castron mare cernem faina si facem o adancitura in mijloc. Adaugam zaharul, sarea, untura (ulei) si drojdia inmuiata. Incepem sa framantam adaugand cate putina apa. Trebuie sa obtinem un aluat potrivit de tare. Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini(aproximativ 15 minute). Il punem din nou in castron, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.aproximativ o ora). Cand aluatul a crescut il impartim in sase bucati egale pe care le intindem cu mainile, pana ajung la dimensiunea tigaii in care le vom praji. Punem uleiul la incins si prajim scovergile. Le intepam in mijloc cu furculita si le rumenim frumos pe ambele parti.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.