Zahar – 5 linguri (pentru blat I) + 8 linguri (pentru crema) Faina – 5 linguri (pentru blat I) + 2 linguri (pentru crema) Praf de copt – 1/2 lingurita (pentru blat I) Cacao – 2 linguri (pentru blat I) + 2 linguri (pentru crema) Apa – 2 linguri (pentru blat I) Oua – 5 (pentru blat I) Sare – 1 praf (pentru blat I) Albuș de ou – 8 (pentru blat II – blat de bezea) Zahar pudra – 400 g (pentru blat II – blat de bezea) Otet – 1 lingura (pentru blat II – blat de bezea) Galbenuș de ou – 8 (pentru crema) Budinca de vanilie – 1 plic (pentru crema) Lapte – 500 ml (pentru crema) Margarina Rama Maestro – 200 g (pentru crema) Frisca vegetala – 1/2 kg (pentru glazura) Ciocolata de menaj – 50 g (pentru glazura)
Pregatesti blatul I astfel: bati 5 albusuri cu 5 linguri de zahar, putina sare si cu 2 linguri de apa. Adaugi 5 galbenusuri, 5 linguri faina, 2 linguri cacao si ½ lingurita praf de copt. Amesteci usor pâna se incorporeaza toate ingredientele. Tapetezi o tava cu hârtie de copt si torni compozitia.
Pregatesti blatul II, de bezea, astfel: bati cele 8 albusuri cu 400 g zahar pudra si cu 1 lingura de otet. Dupa ce ai batut bine, torni compozitia in aceeasi tava in care ai copt si primul blat, tapetata cu hârtie de copt.
Pregatesti crema astfel: freci galbenusurile cu 8 linguri de zahar, 1 plic de budinca de vanilie, 2 linguri de faina si cu ½ l lapte. Pui totul sa fiarba pe baie de aburi pâna se ingroasa. Lasi sa se raceasca, apoi adaugi margarina frecata spuma. Împarti crema in 2 parti, iar intr-o parte adaugi 2 linguri de cacao.
Asamblezi prajitura asa: blat I, crema de vanilie, blat bezea, crema de cacao si frisca vegetala. Peste frisca razi ciocolata de menaj.
3-8-150x150
3-8-150x150
3-8-150x150
3-8-150x150
3-8-150x150
3-8-150x150
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.