6 ouă 750 g de brânză de vaci degresată 175 g de unt (moale) 150 g de zahăr pudră 85 g de griș 1 lămâie
Spălați bine lămâia, radeți coaja cu răzătoarea sau cu un cuțit special, apoi stoarceți 2-3 linguri de suc. Amestecați untul cu zahărul pudră și adăugați apoi zestul și sucul de lămâie. Amestecați compoziția până la omogenizare. Adăugați pe rând câte un ou, apoi grișul și brânza. Amestecați bine compoziția. Turnați compoziția într-o formă pentru copt unsă cu unt, nivelând bine suprafața. Coaceți budinca în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 50-60 de minute. Lăsați budinca să se răcească în cuptorul oprit (cu ușa un pic deschisă), cca 30 de minute. Scoateți cu grijă budinca pe un platou și presărați-o cu zahăr pudră. Budinca este gata! O puteți servi cu smântână, gem sau miere.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.