Ingrediente – Tiramisù cu nuci caramelizate pt o forma de chec (30X12 cm)
250 gr piscoturi 250 gr iaurt grecesc 250 gr mascarpone 250 gr frisca 3 linguri zahar 150 gr nuci 6 linguri pline de zahar (pentru caramel)
Sirop
cca 150 ml apa 2-3 linguri cafea solubila 2 linguri zahar
Decor
100-125 gr frisca 100 gr nuci 4-5 linguri zahar
Mod de preparare
Pentru inceput, tapetam o forma de chec cu folie de plastic alimentara sau cu folie de aluminiu. Punem zaharul intr-o craticioara iar cand acesta este complet topit si are o culoare frumoasa chihlimbarie, adaugam miezul de nuca. Amestecam bine, astfel incat sa imbracam nucile complet in zahar, stingem focul si le rasturnam pe o foaie de bhartie de copt. Le lasam sa se raceasca complet dupa care le bagam intr-o punga de plastic si le zdrobim cu facaletul.
Mixam iaurtul grecesc cu branza mascarpone si 3 linguri de zahar pana obtinem o crema fina. Incorporam cu grija frisca mixata foarte bine in crema iar la sfarsit nucile caramelizate,
Pentru sirop, dizolvam zaharul si cafeaua solubila in cca 150 ml apa rece. Inmuiem fffff putin piscoturile in sirop. Chiar trebuie insiropate foarte putin ca sa poata absorbi si din umezeala cremei. Formam un strat de piscoturi, adaugam o parte din crema peste care formam un alt strat de piscoturi inmuiate in sirop, alt strat de crema si un ultim strat de piscoturi.
Inchidem tiramisù-ul cu folia de aluminiu si bagam forma la frigider pentru minim 6 ore. Eu l-am lasat pana a doua zi. Il rasturnam pe un platou, Si il imbracam intr-un strat subtire de frisca. Caramelizam din nou 100 gr nuci iar cand sunt reci, le zdrobim cu facaletul si le pudram pe deasupra stratului de frisca. Servim cu pofta pentru ca este delicios!!
cu siguranta este delicios!si cu siguranta il fac!mersi de reteta.tiramisu fac,este prajitura casei ce ma scoate mereu din incurcatura,ca sa zic asa.dar,niciodata nu am incercat cu nuci caramelizate.musai voi face!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.