Ingrediente: Aluat - 200 gr unt 82% grasime, 100 gr zahar pudra, 2 oua, 260 gr faina pentru prajituri, 1 lingurita extract vanilie, 3 gr bicarbonat de sodiu, 1 praf sare.Umplutura - 150 gr gem de pruneDecor -zahar pudra vanilat
Untul la temperatura camarei se mixeaza cu zaharul farin si zaharul vanilat, cca 3 minute. Adaugam ouale si extractul de vanilie .Mixam pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam faina amestecata cu bicarbontul de sodiu , praful de sare si amestecam bine.Dupa ce am incorporat complet faina mixam compozitia pentru 1 minut.Compozitia obtinuta se pune intr-un pos cu sprit (varf stelat).Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt turnam compozitia in forme
mici.Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 C si se coc pentru cca 10 minute, pana ce baza fursecurilor devine aurie.Dupa coacere le lasam sa se racesca complet.Punem gemul intr-un pos cu dui sau punga de prajituri , turnam aveline mici pe jumatate din cantitatea de fursecuri apoi le unim , doua cate doua.Pudram fursecurile cu zahar farin vanilat.