- 1 ou - 65 g zahar - 2 lingurite miere - 140 g faina - 1 lingurita bicarbonat umplutura - 100 g castane coapte (sau fierte in sirop) - 200 g pasta de azuki
Preparare:
Etapa 1: Pentru uns deasupra folosit 1 lingura lapte + 1 lingura mirin, dar se poate unge si cu galbenus + lapte.Intr-un castron se freaca bine oul cu zaharul si mierea. Se adauga faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si se amesteca pana ce totul se aduna intr-un aluat.
Etapa 2: Aluatul rezultat este putin lipicios, dar nu se mai adauga faina. Se acopera castronul (in care este aluatul) cu un prosop umed si se lasa sa se lasa asa aprox. jumatate de ora. Intre timp se pregateste umplutura. Castanele se taie bucatele si se amesteca cu pasta de azuki.
Etapa 3: Compozitia rezultata se imparte in 16 parti si fiecare parte se face biluta.Aluatul odihnit se rastoarna pe masa de lucru pudrata cu faina; se presara si deasupra putina faina.
Etapa 4: Se imparte si aluatul in 16 bucati; cand se imparte aluatul, partile taiate vor fi lipicioase - se pudreaza putin cu faina. Se ia o bucata de aluat si i se da forma de disc - acesta trebuie sa fie putin mai mare decat o bila de umplutura (daca asezam o bila in centrul discului, marginea de disc ramasa sa fie de aprox. 1 cm).
Etapa 5: Se trece discul de aluat in palma putin pudrata cu faina; deasupra se pune o bila de umplutura si se "trage" usor de marginile aluatului in sus, pana ce umplutura este complet acoperita.
Etapa 6: Aici trebuie putina atentie fiindca daca se intinde prea tare aluatul, acesta fiind fraged, se va rupe. Bilutele rezultate se mai rotesc putin in mana (ca si cum am face perisoare) apoi se aseaza cu partea care a fost inchisa in jos, in tava cu hartie de copt.
Etapa 7: Se ung putin deasupra cu amestecul de lapte si mirin sau galbenus si lapte si se coc la foc potrivit (180°C) aprox. 15 min. Cand sunt gata se scot pe un gratar si se lasa sa se racoreasca putin. Se pot servi atat calde cat si reci.Cand sunt gata coapte, aluatul care imbraca prajiturelele va fi putin uscatel, dar daca dupa ce s-au racit se acopera cu o folie si se lasa asa o seara, a doua zi acesta va fi fraged si pufos.
md-221873p350941
md-221873p350941
md-221873p350941
md-221873p350941
md-221873p350941
md-221873p350941
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.