Ingrediente: Pentru blat am folosit 6 albuşuri, 6 linguri de zahăr farin, 100 g cocos, 4 linguri de făină. Pentru cremă am folosit: 500 ml lapte, 100 g făină, 150 g zahăr, 2 ouă întregi, 50 g unt, esenţă de vanilie, 200 g ciocolată de menaj.
Preparare: Pentru realizarea blatului am bătut spumă albuşurile cu zahărul până s-a format o spumă tare. Am adăugat nuca de cocos şi făina şi un praf de sare şi am amestecat uşor. Compoziţia am turnat-o într-o tavă de 3025 cm şi am introdus-o la cuptor pentru 30 minute. Pentru realizarea cremei am amestecat făina cu ouăle, laptele şi zahărul ( plus un praf de sare pentru gust) şi le-am fiert la foc mic până s-a legat totul ca o ciulama. Când s-a răcorit puţin, am încorporat şi untul şi esenţa de vanilie. Peste blatul răcit am turnat ciocolata topită la bain-marie, iar deasupra ciocolatei am pus crema rece. Pentru finisare, am ras ciocolată.
prajitura_cu_nuca_de_cocos_si_crema_de_vanilie
prajitura_cu_nuca_de_cocos_si_crema_de_vanilie
prajitura_cu_nuca_de_cocos_si_crema_de_vanilie
prajitura_cu_nuca_de_cocos_si_crema_de_vanilie
prajitura_cu_nuca_de_cocos_si_crema_de_vanilie
prajitura_cu_nuca_de_cocos_si_crema_de_vanilie
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.