Ingrediente: 450 gr ciocolata cu orez expandat 550 ml frisca lichida 500 gr mascarpone 200 gr ciocolata Africana cu lapte 1 lingurita coja rasa de lamaie 4 linguri zahar 150 gr visine fara samburi
Pt ganache: 150 gr ciocolata Primola cu lapte 50 gr unt 10 ml frisca lichida
Sugestie: puteti folosi ciocolata menaj, dar ca sa fie mai buna e mai bine sa folositi ciocolata cu lapte. Ciocolata cu orez expandat puteti gasesi in mag. Selgros, Metro si Penny. Daca nu gasiti puteti folosi orez expandat la punga in combinatie cu ciocolata topita. Orez expandat la punga (nu rondele) gasiti in orice magazin si e foarte ieftin.
Rupem in bucati ciocolata cu orez si 100 gr ciocolata Africana. Incalzim 150 ml frisca in microunde, atentie sa nu fiarba si turnam peste cicolata bucati. Amestecam bine pana cand se topeste.
Punem hartie de copt pe fundul unei forme de tort (28 cm) cu peretii detasabili si turnam cicolata topita, nivelam bine, apoi dam la frigider pt 30 min Pregatim crema: Batem 250 ml fisca lichida cu 2 linguri de zahar..cand frisca s-a intarit adaugam 250 gr mascarpone si coaja de lamaie, mixam pana se omogenizeaza.
Turnam crema peste stratul de ciocolata nivelam si punem visinele, pe care le apasam sa se scufunde in crema.
Pregatim crema de ciocolata: Batem 150 ml frisca cu 2 linguri de zahar, punem 250 gr mascarpone si amestecam bine
Rupem bucati 100 gr ciocolata africana si o topim la microunde sau bain-marie. Turnam ciocolata peste crema cu mascarpone si mixam 2-3 minute.
Turnam crema de ciocolata in tava nivelam bine apoi dam totul la frigider pt 2 h
Pregatim crema ganache Rupem bucati cioclata, adaugam untul si frisca si topim pe bain-marie sau la microunde ( Daca o topiti la microunde, aveti grija sa nu o incalziti prea tare, cand incepe sa se topeasca untul scoatem afara si amestecam bine)
turnam peste tort, avand grija sa ne miscam repede pt ca se inatreste iar daca ca punem prea calda se va topi crema.
O lasam la frigider peste noapte sau macar cateva ore, scoatem marginile detasabile, taiem cu grija si servim.
7
8
7
8
7
8
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.