1kg faina, 250g margarina, 200g untura, 300g zahar, 2 oua intregi, 1 praf de copt, 4-5 pliculete zahar vanilat, 1 esenta de vanilie ( eu prefer jumatate lingurita de esenta de migdale), un praf de sare
Intr-un castron se pun ouale cu un praf de sare, zaharul, zaharul vanilat si esenta. Se amesteca bine pana se topeste zaharul. Intrun castron sau lighenas se pune faina(cernuta), praful de copt , margarina, untura si ouala frecate. Se framanta aluatul si apoi se lasa la odihnit o jumatate de ora (nu neaparat la rece). Aluatul se da prin masina de tocat cu forma speciala de biscuiti (forma se gaseste si in piata si la supermarket si nu e scumpa deloc, maxim 5 lei). Se taie in bastonase de 5-6 cm si se coc la cuptor 20-25 minute sau pana se rumenesc frumos. Se pastreaza si 2 luni intr-o cutie de tabla sau o casoleta feriti de umezeala. Cu cat satu mai mult sunt mai fragezi. Se pot orna pentru cei care doresc cu ciocolata topita. Pofta buna!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.