Ingrediente: - 6 oua + 150 g zahar + 150 g faina - 4 galbenusuri + 500 ml lapte + 30 g faina (cca o lingura) - 150 g zahar + vanilie (baton sau esenta) - putina sare (un varf de cutit) - 500 g aluat de foietaj
Etapa 1: Se incinge cuptorul. - se bat ouale si zaharul la mixer pana isi tripleaza volumul. - se adauga faina cernuta in 2-3 serii - amestecam de sus in jos, cu miscari delicate, pana incorporam toata faina in aluat si obtinem un aluat fin si totusi aerat - se toarna intr-o tava de dimensiuni obisnuite (deci nu cea mare si patrata de la aragaz), tapetata cu hartie de pergament.
Etapa 2: Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana se rumeneste frumos - se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.
Etapa 3: - laptele se pune la fiert intr-o craticioara (sau se infierbanta la microunde) - galbenusurile + zaharul + faina+ sarea se amesteca intr-o masa fara cocoloase Se adauga laptele fierbinte apoi se transfera intr-o craticioara pt bain marie (se fierbe crema peste abur fierbinte) - se amesteca des si se fierbe pana ce crema ajunge la consistenta unei smantani groase, apoi se lasa la racit.
Etapa 4: Se poate desigur face si in casa, dar nu merita - un pachet (cca 500g) foietaj (puff pastry/pate feuilletée) - se intind 2 foi de marimea aceleasi tavi in care copt pandispanul - se intind pe rand si se aseaza in tava tapetata cu hartie de pergament, se inteapa cu furculita se presara zahar tos, sa fie vizibil pe foi si se dau la cuptorul incins la foc iute pana se rumenesc frumos (10 minute).
Etapa 5: Prajitura se asambleaza in felul urmator - intr-o tava asternuta cu celofan sau folie de plastic asezat una dintre foile foietate - se unge foaia cu jumatate din crema - se asterne pandispanul si se insiropeaza - se astepata 5 minute apoi se adauga restul de crema si se acopera cu cealalta foaie foietata - se acopera totul cu folie de plastic, apoi se preseaza delicat cu un fund de lemn pe care am pus o greutate, carti/albume de dimensiunea tavii etc - se da la rece peste noapte apoi se taie in bucati potrivite.
md-249682p403605
md-249682p403605
md-249682p403605
md-249682p403605
md-249682p403605
md-249682p403605
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.