Blat: 350 gr biscuiţi, 150 gr unt topit, 2 linguri zahăr
Cremă: 800 gr brânză tartinabilă (cremă de brânză), 60 gr zahăr, 1 conservă de 500 gr dulce de leche , 150 gr smântână, 3 ouă, 1 linguriţă extract natural de vanilie, 4 linguri de făină
Toate ingredientele de preferat la temperatura camerei.
Se macină biscuiţii în robotul de bucătărie, cât mai fin
posibil.Se adaugă untul topit şi zahărul şi se amestecă. Dacă nu dispuneţi de un robot de bucătărie, se zdrobesc biscuţii cu făcăleț
ul.Se pune amestecul într-o tavă de 23 cm, se nivelează baza şi se formează pereţii. Pentru a obţine un blat uniform, se foloseşte un pahar plat, rezultând şi un unghi drept între pereţi şi bază. Se dă la congelator până este gata crema, aproximativ 5-10
minute.Se preîncălzeşte cuptorul la 170 de grade. Pentru cremă, se mixează brânza tartinabilă timp de 1 minut după care se adaugă şi zahărul şi se amestecă bine. Pentru pasul următor se încorporează ¾ din conserva de dulce de leche, urmată de smântână, extractul de vanilie şi făină. La final se adaugă ouăle pe rând, amestecând după fiecare, până se omogenizează
crema.Se pune crema peste blat şi se coace în jur de 55 de minute, la 170 de grade. În mijloc trebuie să tremure puţin, nu să fie ţeapănă. Dacă se rumeneşte deasupra, o puteţi acoperi cu o folie de aluminiu.Va creşte puţin şi dacă se crapă, nu-i bai. Odată răcită, se va lăsa şi veţi avea un cheesecake plat. Se lasă să se răcească complet. Se încălzeşte restul de dulce de leche (se pune conserva într-o crăticioară cu apă şi se dă la foc mediu), astfel va fi uşor de întins peste cheesecake. Se adaugă stratul de dulce de leche şi se refrigerează cel puţin 3 ore.