Pentru foi: 10 albuşuri, 500 g zahăr, 450 g nucă, 25 ml esenţă migdale, un praf de sare. Pentru cremă: 400 g unt, 2 lg de zahăr pudră, 10 gălbenuşuri, 200 g zahăr, 4 lg făină albă, 600 ml lapte, 8 pacheţele de zahăr vanilat (8g/pachet). Pentru ornat: 100 g ciocolată cu lapte (sau amăruie, dacă preferaţi), 1 albuş de ou. Mod de preparare: Se macină miezul de nucă. Albuşurile se bat spumă împreună cu un praf de sare. Când s-au întărit se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până compoziţia devine fermă, tare. Se adaugă apoi nuca măcinată şi esenţa de migdale. Compoziţia se împarte în 2părţi.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu puţin unt se coc cele două foi, pe rând, fiecare câte 20-25 de minute la 170 de grade, în cuptorul încălzit în prealabil. Se răstoarnă cele 2 foi pe hârtie de copt şi preparăm crema. Untul se freacă cu cele 2 linguri de zahăr pudră. Se lasă deoparte şi din când în când se scurge apa pe care o lasă. Cele 10 gălbenuşuri se freacă cu 200 g zahăr până compoziţia devine spumoasă. Se adaugă 4 linguri de făină şi apoi laptele, puţin câte puţin până se încorporează şi la urmă se adaugă zahărul vanilat. Când totul este foarte bine omogenizat se fierbe la foc mic, într-o oală cu fund dublu sau pe baie de aburi.
Se amestecă continuu pentru a nu se face cocoloaşe. Când crema s-a îngroşat, se ia de pe foc şi se lasă la răcorit. Când este încă caldă se amestecă cu untul. Crema se pune între cele două foi, se acoperă cu hârtie şi se lasă la temperatura camerei 3-4 ore apoi se bagă la frigider pentru aproximativ 12 ore. După ce s-a înmuiat se unge foaia de deasupra cu albuş bătut spumă şi se rade ciocolată. Se mai ţine la frigider 1-2 ore. Se taie în pătrate, romburi sau oricum doriţi.
prajitura_americana
prajitura_americana
prajitura_americana
prajitura_americana
prajitura_americana
prajitura_americana
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.