Blat nuca : 5 albusuri 5 lg zahar 3 lg nuci macinate 2 lg faina
Blat mac : 6 albusuri 6 lg zahar 3 lg mac macinat 3 lg faina
Crema : 11 galbenusuri 13 lg zahar 8 lg apa 250 g unt moale coaja rasa de lamaie esenta de vanilie
2 foi de napolitana (23*35 cm) Mod de preparare : Blat nuca : mixam spuma albusurile , adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si bezeauea se intareste. La final adaugam faina amestecata cu nucile macinate. Rasturnam compozitia in forma de copt (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem circa 10-15 minute. Blat mac : mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, iar la final faina amestecata cu macul. Rasturnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem.Crema : mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam apa, cate 1 lg pe rand, apoi punem pe aburi, amestecand mereu. Lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar in el adaugam cate 1 lg din crema racita . La final adaugam esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.Asamblare : foaie napolitana - 1/3 crema - blat mac - 1/3 crema - blat nuca - 1/3 crema - foaie napolitana. Foaia de napolitana o taiem exact dupa dimensiunile blaturilor, cu ajutorul unui cutit bine ascutit , iar coltuirle foilor le taiem.Peste foaia de napolitana sezam o greutate, pentru a se lipi bine napolitana de crema si dam la rece pentru cateva ore, apoi putem felia si servi. Se taie foarte usor si este o prajitura aspectuoasa si absolut delicioasa !!! :)
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.