4 ouă medii 200 g zahăr 400 g iaurt grecesc 200 g perle de brânză, sau brânză proaspătă de vaci 100 g unt cu 82% grăsime 250 g mălai 150 g făină 1 plic praf de copt 3 plicuri zahăr vanilat 50 g stafide coaja rasă de la o lămâie Mod de preparare
Se cerne făina împreună cu praful de copt.
Mălaiul se macină cât de fin, cu râșnița de cafea, apoi se amestecă cu făina.
Stafidele le punem la hidratat în apă cât să fie acoperite și se lasă 30 de minute.
Se separă albușurile de gălbenușuri și se presară sare peste ele.
Se mixează untul moale cu gălbenușurile și jumătate din zahăr, până se obține o compoziție omogenă.
Se adaugă iaurtul, apoi mălaiul cu făina și se lasă compoziția să se odihnească 30 de minute, pentru a se hidrata mălaiul.
Se adaugă brânza, stafidele hidratate și coaja de lămâie și se omogenizează compoziția.
Albușurile se mixează spumă, adăugând treptat și restul de zahăr și pe cel vanilat, apoi, se încorporează bezeaua în compoziția cu mălai.
Se întinde compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se servește prăjitura "Mălai dulce", rece, pudrată cu zahăr.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.