Crema : 4 oua 400 ml lapte 150 g zahar+ 2 lg zahar esenta de vanilie 50 g faina
300 ml frisca
Decor : 2-3 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare : Aluat : punem intr-o craticioara apa si uleiul. Le asezam pe foc si le lasam sa dea in clocot. Dam focul pe minim si adaugam toata faina deodata, amestecand energic, pana se desprinde compozitia de peretii cratitei. Lasam compozitia sa se raceasca, apoi adaugam pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare ou. Din aceasta compozitie luam cu o lingurita si punem in tava tapetata cu hartie de copt sau folosind un sprit, formam baghete . Punem tava in cuptorul preincalzit, 5 minute la foc mare, apoi la foc mic, timp de 15 minute. Dupa ce le scoatem din cuptor, le asezam pe un gratar sa se raceasca. Crema : punem laptele sa fiarba, intr-o craticioara. Separat, in alta craticioara vom mixa spuma galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam faina. Peste compozitia de galbenusuri, turnam in fir subtire laptele fierbinte, apoi punem pe foc mic, pana se ingroasa crema. La sfarsit adaugam esenta de vanilie (eu am pus 1 lingura). Aceasta e budinca de vanilie. Puteti umple eclerele cu aceasta crema sau puteti sa folositi ca si mine : eu am adaugat peste budinca de vanilie fierbinte, albusurile batute spuma cu inca 2 linguri zahar. Cu aceasta crema umplem eclerurile. Peste ea punem frisca batuta. Deasupra presaram zahar pudra cu aroma de vanilie.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.